Signaleren en werken met de nieuwe meldcode

Wil jij als professional meer handvatten om te signaleren bij huiselijk geweld en kindermishandeling? Wil je weten hoe het werken met de meldcode precies werkt en hoe je dit kunt inzetten in de praktijk? Volg dan de workshop ‘signaleren, rapporteren en communiceren van de meldcode’.

Doel, doelgroep & niveau

Tijdens de workshop gaan wij met elkaar in op de theorie, maar vooral ook aan de slag met hoe de theorie nu werkt in de praktijk! Ook gaan wij aan de slag met de emoties die tijdens een meldcode traject aan bod kunnen komen, om handelingsverlegenheid te voorkomen. Met behulp van praktijkvoorbeelden en casussen leren we van en met elkaar. De werkvormen worden zo aangeboden dat je er de volgende dag direct zelf mee aan de slag kunt.

Deze training is bedoeld voor medewerkers werkzaam in de kinderopvang, op basisscholen, gastouders en/ of beroepen in de sector zorg en welzijn werkzaam met kinderen Deelnemers beschikken over een diploma op minimaal minimaal MBO-3 niveau. Bijvoorbeeld

  • pedagogisch medewerkers
  • pedagogisch stafmedewerkers / coaches
  • leidinggevenden

Aantal: Max 12 deelnemers

Inhoud

De volgende onderdelen zullen tijdens de workshop aan bod komen:

  • Het signaleren en de vormen van kindermishandeling
  • Het gebruik van de meldcode
  • Het communiceren met ouders en collega’s

Voor alle trainingen die voor organisaties worden verzorgd zullen wij vooraf contact opnemen met de desbetreffende persoon, om door te spreken hoe wij kunnen aansluiten bij de leervraag van de organisatie. Ons aanbod zal op maat en in overleg met de betrokkenen worden afgestemd. Zo kunnen wij optimaal inspelen op de behoefte en leervragen van uw organisatie. Dit zorgt voor optimale kwaliteitsontwikkeling bij uw medewerkers en voor uw organisatie.

Studiebelasting

Duur: 3 uur

Studiemateriaal

Kosten: €300,- voor maximaal 12 personen, exclusief locatie.

Resultaat

Na intensieve deelname van de trainingsbijeenkomsten zal de deelnemer aan het eind van de cursus een certificaat uitgereikt krijgen.