Yoga in de kinderopvang

Ervaar jij dat ook, het vele “moeten” op de groep? Het drukke gevoel in onze dagelijkse bezigheden? Voor kinderen kan de wereld om hen heen soms vrij stressvol zijn. De vele indrukken die zij bijvoorbeeld opdoen, thuis of op het kinderdagverblijf. We kunnen zo een rijtje opnoemen met indrukken die spannend zijn op een dag spelen bij de kinderopvang; “De vele kinderen om hen heen die met hetzelfde speelgoed willen spelen, de nieuwe inrichting in je groepsruimte, het rennen en vliegen om op tijd te zijn vroeg in de morgen of de stressvolle thuissituatie”. Gun jij als pedagogisch medewerker deze kinderen soms ook wat meer rust? Wil jij bewust werken aan ontspanning en rust op je groep. Dan is deze workshop geschikt voor jou als professional in de kinderopvang of peuterspeelzaalwerk.

Doel, doelgroep & niveau

Het doel van de workshop is het kunnen ontspannen met kinderen. wij gaan met elkaar in op de theorie, maar vooral ook aan de slag met hoe de theorie nu werkt in de praktijk! Het belang van aanraking en het aangeven van grenzen door kinderen zullen naast ontspanning centraal staan. De werkvormen worden zo aangeboden dat je er de volgende dag direct zelf mee aan de slag kunt.

Deze training is bedoeld voor medewerkers werkzaam in de kinderopvang, op basisscholen, gastouders en/ of beroepen in de sector zorg en welzijn werkzaam met kinderen Deelnemers beschikken over een diploma op minimaal minimaal MBO-3 niveau. Bijvoorbeeld:

  • pedagogisch medewerkers
  • pedagogisch stafmedewerkers / coaches
  • leidinggevenden

Aantal: Max 12 deelnemers

Inhoud

Tijdens de workshop gaan wij met elkaar ervaren welke werkvormen je kunt inzetten om kinderen die rustmomenten aan te bieden gedurende de dag. De werkvormen worden zo aangeboden dat je er de volgende dag direct zelf mee aan de slag kunt! De volgende onderdelen zullen aanbod komen:

De effecten van positieve aanraking binnen de kinderopvang

  • Het belang van grenzen stellen
  • Aandachts oefeningen gebaseerd op de mindfulness
  • Bewegingsoefeningen gebaseerd op peuter-kleuteryoga

Voor alle trainingen die voor organisaties worden verzorgd zullen wij vooraf contact opnemen met de desbetreffende persoon, om door te spreken hoe wij kunnen aansluiten bij de leervraag van de organisatie. Ons aanbod zal op maat en in overleg met de betrokkenen worden afgestemd. Zo kunnen wij optimaal inspelen op de behoefte en leervragen van uw organisatie. Dit zorgt voor optimale kwaliteitsontwikkeling bij uw medewerkers en voor uw organisatie.

Studiebelasting

Duur: 3 uur.

Kosten

Kosten: €300,- voor maximaal 12 personen, exclusief locatie.

Resultaat

Na intensieve deelname van de trainingsbijeenkomsten zal de deelnemer aan het eind van de cursus een certificaat uitgereikt krijgen.